آئین بزرگداشت زنده یادان یوسف رسول آبادی و غازی خلیلی با رونمایی از آثار آنان در پاوه برگزار شد / گزارش تصویری

ساخت وبلاگ

آئین بزرگداشت زنده یادان یوسف رسول آبادی و غازی خلیلی با رونمایی از آثار آنان در پاوه برگزار شد / گزارش تصویری

جزئیات خبر در لینک زیر

www.pavehpress.ir/?p=92403 

--

پایگاه تحلیلی خبری پاوه پرس؛ آئین بزرگداشت دو شخصیت فرهنگی هورامان متفاوت با دیگر آئین های تکریمی و با شکوه خاص درسالن ارشاد اسلامی پاوه برگزار گردید، آئینی که با رونمایی از چند اثر وزین فرهیختگان دیار( مرحومان یوسف رسول آبادی و غازی خلیلی) همراه بود.

به گزارش خبرنگار پاوه پرس، ساعت ۱۹ لغایت ۲۴ روز پنجشنبه ۲۸ آذرماه ۹۸ با اهتمام انجمن ادبی مولوی پاوه ، آئین بزرگداشتی به منظور تجلیل وتکریم ورونمایی از آثار دوفرهنگی فرهیخته هورامان مرحومان محمد یوسف رسول آبادی وغازی خلیلی با استقبال کم نظیر شهروندان در سالن اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان پاوه وبا حضور شخصیت های مذهبی، مسئولین، جامعه فرهنگیان ودیگر اقشار اجتماعی برگزار گردید.

ماموستا ملا قادر قادری درسخنانی با قرائت فاتحه ، اقدام‌ مورد نظر در بزرگداشت و یاد شاعران و ادیبان را کاری مبارک و پسندیده برشمرد وبا تأسی از فرمایش ماموستا ملاعبدالکریم مدرس  تصریح نمود:  نگذاریم نام آنانی که خدمتگزار جامعه بوده‌اند از بین برود، وظیفۀ ماست در این مسیر قدم برداریم و آنان را مورد احترام و تکریم قرار دهیم.

امام‌جمعۀ پاوه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بزرگان تا وقتی هستند باید قدر آن‌ها را دانست، خاطرنشان کردند: یکی از دردهای جامعه کردی و ایرانی ما این است زمانی که ادیبان و شاعران و بزرگان ما در قید حیات هستند، هزاران مشکل دارند و به آن‌ها بی‌توجه هستیم و دست آن‌ها را نمی‌گیریم اما وقتی از میان ما رفتند دست به مرثیه‌خوانی و تعریف و تمجید آنان می‌کنیم.

ماموستا ملاقادر قادری به ذکر حدیثی از رسول گرامی اسلام (ص) پرداخت وافزود: خداوند صدای خروس را دوست دارد، چون مردم را بیدار می‌کند؛ پس اگر انسان شاعر و ادیب هم بتواند قوم خود را بیدار کند جای احترام و تکریم و تقدیر است. اگر ما شعرا را مورداحترام خود قرار می‌دهیم به خاطر آن است که با شعرهای خود خیلی به آسانی مردم بسیاری را بیدار کرده‌اند.

وی درادامه به جمله ای مشهور از اعراب «من ملک الاعلام ملک الشعب»  اشاره نمود وگفت: همچنانکه آمده است ، هر کس رسانه در اختیارش باشد ملت را هم در اختیار دارد و بنده شک ندارم که شعرای ما نقش داشته‌اند و با شعر و آثار خود مردم را بیدار کرده اند.

امام جمعه پاوه درخاتمه ضمن آرزوی توفیق برای خانواده این دو عزیز سفر کرده، از انجمن ادبی مولوی پاوه که برای احترام و تکریم فرهنگ و ادب و شاعران و ادیبان خود قدم برداشته‌ و تقبل زحمت این مراسم را کشیده‌اند ، تقدیر وتشکر وافر نمود.

اگر تعبییر به اغراق نگردد ، بدون تردید در تمام آئین هایی که برای بزرگداشت مرحومان رسول آبادی وخلیلی (معلمان دغدغه مند فرهنگ هورامان) برگزار گردید، محور وستون اصلی ، همچون آئین موردنظر با اهتمام ویژه کاک هادی سپنجی یار و دوست وفاداری برگزار گردید که رسم وفاداری را تاکنون درحق یاران سفرکرده ی خویش الحق والانصاف به جا آورده است وقطعاً ویقیناً باید چنین اهتمامی را نکوداشت وبه نیکی نیزازآن تمجید وتجلیل نمود.

هادی سپنجی درهمین راستا به تاریخچه ی انجمن ادبی پاوه درسال ۶۰ پرداخت و افزود: در بحبوبه ی جنگ تحمیلی شرایط منطقه به شدت امنیتی بود وتنها چیزی که محلی از اعراب نداشت مقوله ی فرهنگی بود، درهمین راستا تعدادی جوان آن دوران کاک (یوسف رسول آبادی، غازی خلیلی،  محمدرشید امینی ، فریدون بهرامی وهادی سپنجی) درخواستی تقدیم اداره فرهنگ وارشاد اسلامی وقت نمودیم ودر نهایت پذیرای تشکیل انجمن ادبی شدند.

مدیر انجمن ادبی مولوی پاوه گفت: برای برگزاری شب شعری بایستی هفت خوان را طی می نمودیم ، مشکلات عدیده ای فراروی کار ما بود ، همین نیز سبب گردید تا از طریق نهادی فعالیت خویش را دنبال نمائیم ، دغدغه فرهنگی کاک بهرام ولدبیگی مسئول فرهنگی بنیاد شهید پاوه ونیز جناب ماموستا که رئیس وقت بنیاد شهید پاوه بود سبب تقویت وتشدید فعالیت گردید وبا حمایت مستمر ایشان در ادامه موفق شدیم با حضور در مناطق هورامان وکوردواری ایران وعراق ، انجمن ادبی پاوه را تثبیت نمائیم وخود را به دیگران ثابت نمائیم ومعرف  پاوه شناخته گردید ، بطوریکه درتمام همایش وکنگره ها برگزارشده،  نقش پررنگی ایفاء نمودیم .

رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان پاوه نیز با پوزش از کمبود فضای فیزیکی سالن، حضور گرم شیفتگان فرهنگ وهنر شهرستان ارج نهاد واز مساعی خانواده های مرحومان رسول آبادی وخلیلی درهمراهی با برگزاری این تقدیروتشکر وافر نمود.

دکتر هدایت محمودی با تمجید از اعضای محترم شورای تامین شهرستان بالاخص اداره اطلاعات که همیشه در صدور مجوزها تردیدی به خود راه نداده وبا صدور مجوز، فعالیت های فرهنگی را دراین خطه تسری بخشیدند ونیزازحمایت های مستمر حاج ماموستا قادری سپاسگزاری نمود ودرادامه سعی مشکور کاک هادی سپنجی در برگزاری این آئین تقدیر نمود .

وی برگفته از آیات واحادیث به اهمیت آموزش در طول اعصار پرداخت واستمراراین رسالت را ازجانب انبیاء ومعصومین و بزرگان… برشمرد وافزود: چراغ آموزش از ازل تا ابد روشن است وآن را باقیات وصالحاتی خواند وهمواره این فعل جاری وساری است. امروز معلمان بزرگ همچنان این رسالت را ادامه می دهند.

دکتر محمودی درادامه به توصیف جایگاه دونفرمعلمان بزرگ دیار پرداخت که همینک این مراسم به یاد آنها برگزار می شود. ودر همین رستا افزود: مرحوم کاک غازی خلیلی دبیر ادبیات بود که  دل اش برای هورامان وآگاهی بخشی جامعه می تپید ، اهل ظواهر ومناسک نبود ، مرحوم خلیلی در واقع یکی از عالمان جغرافیای منطقه بود .

وی با اعلام اینکه همکنون بیش از ۱۸ اثر آماده ی کاک غازی خلیلی آماده چاپ است ، از کمبود اعتبارات سخن به میان آورد وضمن ابراز تاسف ، آرزو نمود روزی فرارسد که شرمنده هیچ صاحب قلمی نباشیم .

رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی به سجایای علمی واخلاقی مرحوم کاک یوسف رسول آبادی پرداخت وافزود:  سعادت شاگردی وی را داشتم، ایشان فردی دلسوز ودیندار بود ، هیچگاه در باورهای واعتقادات آن فرهیخته نمی دیدید که کفه ی ترازو دینداری، کوردایتی وپیامبردوستی وی میلیمتری بالا وپائین رود.

دکتر محمودی به راز ماندگاری این انسان ها پرداخت وافزود:  امرزو درهورامان وایران ودنیای اسلام نیاز به چنان قلمی دارد که نترسانه برای خدا وپیغمبرخدا قلم فرسایی نماید، خیلی از قلم بدستان شهرستان شاگردان این اسطوره ها بوده اند …

صباح جباری به نمایندگی از خانواده کاک غازی خلیلی درجایگاه حضور یافت وباتکریم از مقام علمی کاک یوسف حسب رسالت تعیین شده به کارکردهای مرحوم غازی خلیلی پرداخت ویادآور گردید که هر نویسنده برای خود دغدغه هایی دارد و دوست دارد آنها را به سمع ونظر مردم خویش برساند، کاری که کاک غازی به بهترین وجه ممکن انجام داد.

وی افزود: مرحوم خلیلی ۴۶ سال عمر داشت ودراین سنوات حیات موفق گردید ۴۶ اثر برجای نهد وبا برشمردن یک به یک آثار، الهه ورب النوع تمدن ها را اثری حائز اهمیت برشمرد وافزود: زمانی که در آثار مکتوب مرحوم کاک غازی درنگ نمودم دقیقاً آن چیزی که می بایست پازل مورد نظر را تکمیل نماید «الهه ورب النوع تمدن ها» در آن وجود داشت ،

جباری به چرایی و اهمیت پازل پرداخت وآن را مصداق هویت برشمرد وبا اقتباس از کلام بزرگی خاطرنشان ساخت: « هر فرد مایل است هویت خاصی داشته باشد واز این رو می کوشد خویشتن خود را دریابد وبه شناسد» ما وقتی که به بحث هویت می پردازیم به هویت اجتماعی می رسیم که آن نیزاز ۵ شخصیه برخوردار است (۱- جغرافیایی «وطن پرستی از آن برگرفته می شود» ، ۲-سیاسی تاریخی، ۳- اقتصادی معیشتی، ۴- فرهنگی و۵- تربیتی ) از آنجائیکه شخصیت های مورد نظر فرهنگی اند بیشتر به این شخیصه ورود نمود.

وی که خود درحیطه ی ادبی از تبحر خاصی برخورداراست در توصیف بخش فرهنگی به الزامات آن پرداخت وزبان ، ادبیات وهنر(بالاخص بخش موسیقی آن) را شخیصه های اصلی هویت «در مقوله ی فرهنگی » برشمرد واسطوره را یکی از رکن های هویت نامید وافزود: اگرکسی اسطوره ی خود را نشناسید واقعاً هویت برایش تعریف نمی گردد، بدیهی است برای هویت دینی ویا ملی نیز باید اسطوره دینی ویا ملی باید بشناسیم ، مرحومان خلیلی ورسول آبادی را درحیطه زبان وادبیات هورامی اسطوره ی این دیار خواند.

دکتر جزا راهگان  معدل ومیانگین هرشهری را برآیندی از معدل شهروندان آن شهر برشمرد ودر ادامه افزود:  حذف افراد با معدل بالا، ثلمه ای جبران ناپذیر برای هر جامعه ای تلقی می گردد ، بدیهی است حذف کاک یوسف وکاک غازی دو ارجمندی که ازمعدل بالایی برخوردارند ، بدون تردید به تعدیل معدل نهایی شهر منتهی می گردد وآنچه دراین راستا مشهود است ، با فقدان این عزیزان دراین حیطه هنوز کاهش معدل جبران نگردیده است.

دکتر راهگان با بررسی مقایسه ای مخاطبین را به مقایسه نمونه ی ارائه شده وادار نمود وافزود: بدنیست بدانیم، مرحوم کاک غازی در ۴۶ سالگی ۴۶ اثر وزین از خود برجای نهاده است ، کدامیک از ماها درطول حیات خود حتی یک اثر برجای گذاشته ایم .

وی با سیر درشرح حال افراد تاثیرگذار جامعه با ذکر مصادیقی افزود: در تاریخ همواره افراد موثری بودند که علیرغم اینکه طول عمر کوتاهی داشتند، لکن ازعرض عمر طولانی برخوردار بودند، قاضی محمد ودکتر علی شریعتی و…. نمونه های افراد تاثیرگذاری در جامعه با طول عمر کوتاه وعرض عمر بسیار بودند.

دکتر جزا راهگان در ادامه به برداشت علما درخصوص شعر وشاعری درجامعه از منظر ارزشی پرداخت و شاعران اصیل را کمتر از شاعران مقلد دانست .

 وی شعر را وسیله ای برای گفتن ، ناگفته ها خواند وافزود: به قول شاعر انگلیسی ومولوی شعر خونی است که از زبان شاعر خارج می شود ، شاعری نظیر (مرحومان خلیلی ورسول آبادی) خون خویش را مرکب می کنند وبرای همین است که در اذهان باقی می مانند ، این دو فوق العاده قوی بودند وهردو از رسالتی ریشه گرفته اند وجامعه ما  به وجود چنین افرادی کماکان نیاز دارد.

حبیب الله مستوفی اگرچه دانش آموخته ی شیمی است لیکن به ادبیات علاقه ی وافری داشته ودراین خصوص به سبب قلم روان وگیرایش ازتبحر کافی و وافی برخوردار بوده و درعین حال، خطیب صاحب نظری است که مستمع را به وجد در می آورد، این محقق ، پیشاپیش تحقیقی درخصوص آثار ودیدگاه مرحوم یوسف رسول آبادی در تعداد صفحات ۱۲۰ صفحه به رشته ی تحریر درآورده و عنقریب به زیور چاب آراسته وتقدیم کتابخانه فرهنگ هورامان می نماید .

وی به تحلیل اشعار هورامی کاک یوسف پرداخت وآن را به آینه ودماسنج تشبیه نمود که هردو واقعیتی را بیان می نمایند این درحالی است که کاک یوسف تغییر وتحول را درخود وآثارش نمایان است این یکی از ویژگی های شاعر وهنرمند است که متناسب به زمان ومکان رشد وتکامل می یابد.

مستوفی در ادامه تسلط بسیط مرحوم رسول آبادی بر زبان هورامی وکاربست مفاهیم وآمیخته نمودن با صنایع ادبی و …را ازدیگر ویژگی برشمرد که وی را نزد دیگر شاعران متمایز می نمود.

حبیب اله مستوفی ویژگی سوم مرحوم رسول آبادی را درعشق وعلاقه وافر ایشان به نبی مکرم اسلام(ص) عنوان نمود و با پرداختن به مکاتبات مرحوم با رسول الله این گذر را مرحله ای متمایز به عنوان زیست دینی شاعر یاد نمود که با سرودن اشعارش به ژرف اندیشی نگاه کاک یوسف دراین راستا  پرداخت. آخرین بحث تحلیلی خطیب بر حول نقش سازندگی کاک یوسف در کسوت معلمی متمرکز بود بنحویکه خود را درچارچوب کتاب محصور ننمود ومعتقد بود باید جنب وجوشی را در شاگردانش به وجود آورد وهمین نیز سبب گردید که اینک جمعی کثیری از شاگردانش صاحب قلم اند.

گفتنی است، انجمن مولودی اولین انجمن ادبی شهر پاوه بوده سال گذشته به اهتمام کاک هادی سپنجی فعالیت خویش را از سر گرفت، واینک با حضور امام جمعه پاوه، خانواده مرحومان رسول آبادی وخلیلی و پیشکسوتان این تشکل ادبی لوگوی انجمن ادبی مولوی رونمایی گردید.  

سرکارخانم روشنا رسول آبادی به نمایندگی از خانواده درجایگاه قرار گرفت با تمجید از بانیان ارجمندی که هرچند مدت یک بار از سفر کرده های ما به نیکی یاد نمودند به رسم ادب سپاسگزاری نمود وطول عمر با عزت برای آنان مسالت نمود .

عدنان مرادی به  اهتمام موسسه ئارو در چاپ آثار شاعران ونویسندگان منطقه پرداخت ودرهمین راستا افزود: با همراهی خانواده کاک یوسف رسول آبادی  نزدیک ۱۲ تا ۱۳ دفتر از اشعار آن مرحوم رسول آبادی  که به زبان های هورامی، سورانی وفارسی بود دراختیار ما گذاشته شد و کتابی تحت عنوان هشت یانه چاپ نمودیم ، این اثر در واقع تمام اشعار کاک یوسف است وکسانیکه می خواهند کاک یوسف را به خوبی بشناسند می توانند با مطالعه این اثر به هدف  موردنظر نائل آیند.

وی در ادامه به کتاب دوم مرحوم رسول آبادب پرداخت و افزود: کتاب دوم کاک یوسف رسول آبادی که امروز از آن نیز رونمایی می شود، ستم وسقوط  است که مستند بر روایات واحادیث اهل سنت و متنون ادب فارسی چاپ گردیده واز نکات متمایز این اثر آن است که به درستی پیش بینی از بهار عربی نمود و یادآور گردیده کسانیکه ظلم وستم می نمایند عاقبتی جزء سقوط پیش رو ندارند.

مرادی تصریح نمود: کتاب کاک غازی خلیلی نیز بنام پیامی به بیماران اثرعلامه ای سعید نورسی  از بزرگان کورد ترکیه محسوب می شوند وجریان فکری اسلامی را در آن دیار به راه انداخت به فارسی ترجمه نمود ، این دواثر ستم وسقوط وپیامی به بیماران هردو تمی دینی دارند، این درحالی است عنقریب نیز دیوان میرزا محمود مستوفی به قلم کاک غازی خلیلی روانه بازار کتاب می گردد

در ادامه سرکارخانم ها مهناز نقشبندی ونصرت جباری همسران مرحومان محمد یوسف رسول آبادی وغازی خلیلی در میان تشویق وتحسین حضاربه پرده برداری از آثار همسران مرحوم شان پرداختند واین درشرایطی است که در وصف یاران همیشه همراه خویش نیز با سروده ای به نیکی یاد نمودند که به ترتیب توسط عدنان مرادی وصباح جباری به زیبایی قرائت گردید.

گروه موسیقی نوانس با سرپرستی کاک پیمان حسن زاده و حضور هنرمندان:  زانیار موسی زاده ، پیمان حسن زاده ، مصعب رحیمی ، طارق خالدی نیا و خواننده محجوب ومحبوب کریم رحیمی به اجرای برنامه پرداختند که با استقبال حضار همراه گردیدند، این درحالی است که سرپرست گروه درابتدای برنامه با انتقاد از وضعیت سالن وبه پاایستادن خیلی از بزرگان شهر، با تکرار نقدهای وارده درخصوص وضعیت سالن اداره فرهنگ وارشاد اسلامی گفت: به خانواده ام مستند به شعر بزرگواری سپرده ام که بر مزارم سنگ قبری نزنند:

بسپاریم بر سنگ مزارمان تاریخ نزنند تا آیندگان ندانند بی عرضه گان این برهه از تاریخ ما بوده ایم

حسین وفایی نیز درتحلیلی بنابه شخیصه هایی نظیر تولید سرمایه ی نیروی انسانی کاک یوسف رسول آبادی را درقالب یک مکتب برشمرد واین شخصیت فرهیخته ی فرهنگی را به اسطوره نامید و فقدان چنین اسطوره هایی را درعدم وجود شاعران جوان دیار یاد نمود وخواستار همراهی آموزش وپرورش وخانواده ها با انجمن های ادبی شهرستان دراین راستا گردید.

ماموستا ملامومن نوری به نحوه ی شکل گیری کانون انجمن ادبی در مهر ماه ۷۲ با حضور مرحوک کاک یوسف رسول آبادی ودیگر اعضای کانون وکارکردهای این تشکل ادبی در آموزش نسل جوان وبرگزاری همایش ها وفعالیت های ادبی درطول ادوارکاری  پرداخت.

عبدالله کاکابرایی نیز حسب سالها همنشینی وارادت خاصه با فرهیختگان مورد نظر، خاطرات بیشماری داشته که حسب محدودیت زمانی، تنها به مواردی چند از دوران تحصیل ومعلمی اکتفا نمود که با استقبال حضار همراه گردید.

محمد سپنجی نیز درخاطرات خویش به سال ۵۱ اشاره نمود ویادآور گردید، اگرچه همسن وسال جناب رسول آبادی نبوده ولیکن به دلیل همکلاسی با اخوی کاک یوسف، رفت وآمدی برقرار گردید که به ارتباط عاطفی منجروبه دلیل قریحه شاعری کماکان استمرار یافت ، آن سان که کاک یوسف دوران سربازی را دریکی از روستاهای شمال به سر می برد اینجانب کلاس یازدهم را می گذراندم ،  در نامه ای نظم گونه( شعر) پس از احوال پرسی ، جویای حال پاوه گردید که سروده ای از وضعیت خویش وشرایط جوی ومنطقه ای پاوه به حضورش ایفاد نمودم که اینک نیز بعداز قریب ۵ دهه تقدیم حضار حاضر در مجلس می گردد.

جهانگیر محمودویسی تحلیلی بر داستان شارمیر ویارمیر کاک غازی خلیلی داشتند، حسن قادری و وفا فرهادی نیز به دلیل ضیق وقت بمنظور رفاه حال حاضرین از ارائه مطلب اجتناب ورزیدند،

پرویز بابایی ، عثمان رحیمی،  همایون محمدنژاد دیگر فعالین فرهنگی بودند که سروده های خویش را آراسته فرهیختگان سفر کرده نمود .

در ادامه ی برنامه تیزری زیبا با اهتمام کاک مظفر ولدبیگی وکاک طیفور حاتمی از همسران ودوستان ومعتمدین شهر تهیه وپخش گردید که هریک از عزیزان:( سید راغب احمدی، عبدالکریم فرهادی، معصوم صفیعی، عبدالله کاکابرایی، نصرت جباری ومهناز نقشبندی ) از زاویه ی دید خویش به سجایای اخلاقی وتعهد کاری مرحومان یوسف رسول آبادی وغازی خلیلی پرداختند و درخاتمه ی نیز شعر : « گوڵێوه‌م دا ده‌موو وایۆ عه‌زیزم … » با تُن زیبا و دلگیر کاک یوسف رسول آبادی تقدیم گردید که علاوه برکاربست مفاهیم و گیرایی وافر، تداعی گر خاطرات شیرین حضاری بودکهک چند صباحی با این ارجمند حشر ونشری داشتند.

گوڵێوه‌م دا ده‌موو وایۆ عه‌زیزم /  دڵم کاڵا سه‌روو مایۆ عه‌زیزم

چه‌نی ئاوه‌و سه‌راوو دڵ نه‌داران / چه‌مم وادا سه‌روو ڕایۆ عه‌زیزم

به‌مووموو مه‌یله‌که‌و تۆ تا ده‌سم بێ /  سواخم دا جه‌سه‌د لایۆ عه‌ زیزم

به‌دووبادوو گوڵوو شۆله‌و خیاڵی/  وراسم ئاره‌زوو زایۆ عه‌زیزم

شه‌وه‌ش مه‌ڕده‌ وه‌روو ئاواته‌کانم / لوامه‌رده‌ی به‌هه‌ی هایۆ عه‌زیزم

زیا تۆمه‌و مه‌نه‌ی شی ناهومێدی / گوڵێوه‌م دا ده‌موو وایۆ عه‌زیزم

پایان بخش مراسم نیز تقدیر وتمجید از همسران مردان موفقی بودند که درسایه مساعی مشکور آنان به چنین جایگاهی نائل آمده بودند، بهرام ولدبیگی از انیستیتو کورد تهران، دکتر هدایت محمودی رئیس اداره ارشاداسلامی شهرستان وانجمن ادبی مولوی پاوه هدایایی به رسم تقدیر ویادبود با حضور جمعی از معتمدین  … تقدیم گردید.

دریک نظر ازدحام سالن بنحوی بود که نه تنها جایی برای نشستن نبود بلکه جمعی نشسته ویا به پا ایستاده در راه رو و حواشی جانبی سالن نظاره گر طی ساعت ها استمرار برنامه نکوداشت بودند ، این درحالی است که اندرون وبرون نیز آکنده از جمعیت بود وجمع کثیری نیز بناچار راهی جز برگشت نداشتند، بطوریکه دونفر انتظامات به شدت از ورود نگارنده به جهت ازدحام جلوگیری نمودند واگر معذوراتی  درمیان نمی بود، بدون درنگ اجابت می نمودم … ؟!! علی ایحال بیان مسئله نه به صرف نقد برخورد موردنظر، بلکه فقدان فضای مناسب فرهنگی است که بارها وبارها تکرار آن درمیان وعده های رنگین مقامات مسئول ره به جایی نبرد وصدالبته تکرار مکررات نیز جز گوشزدی بمنظور یادآور اهم ومهم درتصمیم گیری ها نمی باشد.

تهیه و تنظیم گزارش: محمدفاروق یوسفی


برچسب ها:هه‌ورامان‌هانه‌به‌رچه‌م-کتابخانه‌هورامان،یانه‌وکتێبووهه‌ورامانی-هه‌ورامان-هۆرامان-اورامان-اورامانات-دزآور(زاوه‌ر)-لهون-تخت-ژاورود-پاوه-نوسودـ نودشه (نۆتشه)زرده-پریان-رێژاو(ریجاب)-شریف‌آباد-زاغه-کندوله-گەورەجوـ ته‌وێڵێ-بیاره-ساور-نودیجه-هه‌ڵه‌بجه-خۆرماڵ-مریوان-سروآباد-کرمانشاه-کردستان-دالانی زاوەرـ سنندج-چهارقلعه‌عبدالملکی(زاغمرز-زینوند-حسین‌آباد-امیرآباد)هورامی های شمال ایران)عکس-شبک-سنجارـ باجلان-کاکه‌یی-یارسان-ساور-نودیجه-زازا-زازاکی-قلعه قروه-چورژی-هومایون موحه‌ممه‌دنژادـ سه‌فه‌ره‌کێ گالیوێری ـ وه‌سیه‌ت په‌ی مه‌زهه‌ری ـ یانەوخەما،آئین بزرگداشت زنده یادان یوسف رسول آبادی و غازی خلیلی با رونمایی از آثار آنان در پاوه برگزار شد / گزارش تصویری،

haneberchem...
ما را در سایت haneberchem دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : chaneberchem8 بازدید : 221 تاريخ : يکشنبه 1 دی 1398 ساعت: 7:44